Impulskurs i flatbrødbaking

Etter et 60-årskallas i sommer med god mat og drikke, ikke minst et svært godt flatbrød som fanget oppmerksomheten hos flere tok «bursdagsbarnet» initiativ til et kurs i bakekunsten.

Lørdag 30. november var Kvam grendehus arena for flatbrødbaking med instruktør Tor Arne Frøseth og 5 lydhøre matelskere  klar for kunsten i å bake godt flatbrød. Tor Arne som gikk et kurs gjennom bygdekvinnelaget for få år siden og i tillegg er pedagog ved Mære landbruksskole fikk godt tak på sine elever som raskt håndterte kjevle, spuddu og fikk leiven på takka etter kunstens regler.

Å få riktig konsistens på deigen var i følge Tor Arne alfa omega for å lykkes med brødsteikinga. Etter at råvarene var nøye tilmålt og eltet ble det fart i arbeide med å kjevle ut deigen til tynne leiver som ble lagt på 4 takker.

 

 

Etter 3-4 timers produksjon ble det prøvesmaking med spekemat og juleøl som tilbehør. Takk til instruktøren/initiativtakeren for opplegget. Det ble allerede snakk om ei gjentakelse med en ny vri.