Følling IL

Følling IL ble stiftet i 1920 og hadde dermed 100-årsjubileum i 2020. Av organisert idrett driver idrettslaget med håndball, fotball og ski, i tillegg til allidrett for barn. Mye av aktiviteten foregår i godt samarbeid med Kvam og Rygg IL.

Fotballaktiviteten er delt med Kvam IL. Følling har ansvar for jente-/damefotball og Kvam er ansvarlig for gutte-/herrefotball. Skiidrett og allidrett gjennomføres i samarbeid med Kvam og Rygg IL. Håndball drives i hovedsak av Følling IL alene, noe samarbeid med Namdalseid i perioder.

Idrettslaget har flere anlegg:

Følling fotballstadion, også kalt Semsmyra, ligger like nord for Følling sentrum. Her er det en gressbane og en kunstgressbane. Nytt klubbhus stod ferdig i 2018, med garderober, garasje og et lite oppholdsrom med kjøkken.

Langs Langhammerelva, fra Lømsen til Snåsavatnet, ligger en tursti med flere gapahuker, bålplasser og lekeplass for barna. Her finner du også stolpejakten som idrettslaget har ansvar for.  Langs turstien finner du også et trimmål i appen «Gjesteboka». Idrettslaget har flere trimmål som kan søkes opp i Gjesteboka.

Midterfjellet turområde er et snøsikkert område vinterstid. Her er det løypenett med 1, 2, 3, 5, og 7 kmsrunder samt løype på vel 4 km en vei inn til Isbolboka. Ved Isbolboka knyttes løypenettet fra Følling med løypenettet til Kvam IL. Denne løypa brukes bl.a. til Isbolrennet, som alle tre lag arrangerer sammen. Midterfjellet er forholdsvis flatt og er godt egnet til folk i alle aldre og alle erfaringsnivå. På Midterfjellet ligger også skihytta til Idrettslaget.

Håndball spilles i Beitstadhallen. Allidrett for barn foregår i hovedsak i flerbrukshallen i Kvam og på Kvam stadion.

Styret for 2022/23 består av:

Leder: Ida Vassmo 1 år
Nestleder: Leo Rønning 2 år
Leder fotballgruppa: Ria Rømo 1 år
Leder håndballgruppa: Jorid Sjem Malmo 2 år
Leder skigruppa: Maren Rømo Lunkan 2 år
Leder trim og friluftsliv: Martin Tyldum 1 år

Organisasjonsnummer:
983 998 038