TV-aksjonen 2020 – et HAV av muligheter

TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år er innsamlingen Digital, og går av stabelen søndag 18. oktober !

Marit Følling har opprettet en digital bøsse i Følling, og DU kan støtte bøssa til Følling/Sem her spleis.no/129145 , eller du kan vippse til 2133 😊

Lise Aalsaunet har opprettet digital bøsse for Øvre-Kvam. Støtte kan gir ved å klikke på linken her: https://www.spleis.no/project/132034 eller du kan VIPPSE til 2133 🙂

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.