Travel påske for vår prest Anne Beate

Påsken er den viktigste høytiden i kirkeåret både for den katolske,den ortodokse og de protestantiske kirkene.

Dette vises også gjennom vår lokale kirke og sokneprest Anne Beate som har en hektisk påske med kirkelige handlinger hver dag i påsken. Skjærtorsdag var det messe ved Kvam eldresenter før det gikk slag i slag.  I mange år har våre sokneprester lagt messene til påskeutfartsområdene som Midterfjellet i Følling og Øyingen i Stod på langfredag.

Kl 1100 langfredag hadde 30 fra den lokale menigheten tatt turen til Følling idrettslags skihytte,  uten skiutstyr da selve snørike Midterfjellet hadde lite å tilby av snø denne «sene» påsken.

Etter gudstjenesten tok Anne Beate seg god tid til den tradisjonelle  kirkekaffe’n og samtaler med folket før hun hastet videre til Øyingen i Stod.

Videre messer fortsetter med Stod eldresenter lørdag 20. apr kl 1100, søndag 21. apr kl 1100 i Forr kirke og mandag 22.apr kl 1100 i Kvam kirke.

 


Som i mange år stilte Aud og Inger Sissel opp som «organister»  på Midterfjellet.

Under kirkekaffen’n ble det nevnt at i april for 20 år siden ble skihytta innviet men at det har vært kirkelig påskehandling  på stedet flere år før hytta stod ferdig. En god tradisjon som Føllingsokningene setter stor pris på.