Spreke barn på Ti på topp!

Fredag kveld i 18tiden møttes 10 barn i alder 6-10 år og 5 voksne på parkeringa til Kvitgeita og begynte ei ferd mot nye mål! Hvor mange topper kunne vi klare frem til lørdag kveld? Energinivået var bra, til tross for aktivitetsdag på skolen tidligere på dagen og været spennende, med noen lynglimt på tur utover til Kvitgeita. Men det klarnet opp og etter Kvitgeita gikk turen til Mære og Benken på Haugen. Her fikk Lena kapra isbilen og vi fikk ny iver etter litt påfyll av is. Siste turen før kvelden var Alfredstien på Egge. Her sjekka vi inn kl. 21:20. Oppe ved Lia bak Steinkjer Skistadion hadde Bjørn Fredrik Buhaug sørga for varme på bålet til vi kom frem. Der er det nemlig gapahuk med bålplass.  Etter litt hektisk oppsetting av telt og ordning av hengekøyer og soveposer ble det pølser, nudler, kakao og marshmallows før kveldsroa kom. Noen hadde sovet ute i telt/hengekøye før, noen var ganske ferske på området, så vi var litt spente på natta. Vi hørte gjøken og gulspurv samt mange andre fugler. (Gulspurven er visstnok stadig sjeldnere å høre og ble av den grunn valgt til årets fugl 2021.) Flere, blant annet Nora, registrerte også rådyrbukken som ropte i løpet av natta.

Lørdag morgen fikk vi god til til frokost og pakking av utstyr selv om vi sov til rundt 730. Ca 9:15 begynte ferden opp mot Byasenderen før vi gjorde unna runden rundt tangen mot Flaksvika. Fra Byafossen tok vi turen opp til Bedringens vei før vi avsluttet på Guttormen. Dette var nok den fineste turen mtp terreng og utsikt, selv om Kvitgeita også hadde et litt å by på når det gjelder utsikt. Guttormen nådde vi kl. 15, og med det var 7 topper unnagjort siden kvelden før.

Motivasjonen til å gå var nok litt varierende til tider, men med pauser og tid til lek både på lekeplasser og i skogen, så gikk dette utrolig bra! Takk for en trivelig tur!

Medvirkende til en topp tur: Mari Guin, Nora Guin, Agnes Smevik, Ada Alina Buhaug, Benedicte Slåttelid Nilsen, Mina Linmo, Kristoffer Torp Sandvik, Henrikke Torp Sandvik, Magnus Lunkan, Silje Lunkan, Morten Guin, Torgeir Valøen, Lena Hognes, Silje Marie Torp Sandvik, Maren Rømo Lunkan og Aila