Pensjonistlaget på utflukt

Innsendt av pensjonistlaget:
På grunn av en viss «korona» hadde det gått 3 år og 10 dager siden forrige gang medlemmene i Kvam pensjonistlag var invitert med på busstur.  Da lederen i  lagets tur-nemd, Inger Vassmo, på medlemsmøtet i mai spurte om vi hadde lyst på en ny utflukt i sommer, var det stort engasjement og enighet om at det ville vi.

Tirsdag 5. juli 2022 bars det av gårde. Børge Østborg busstrafikk startet fra Hegge i Øvre-Kvam  kl 8.00. 3,5 mil senere var  alle 28 påmeldte på plass i bussen. Været var helt ideelt for busstur,  ca 12 grader og regnbyger.

Første stopp på turen var Stjørdal, hvor vi fikk  kaffe og snitter, servert av Hell Catering. De har lokale i Domusbygget i Stjørdal sentrum.

Det var også avsatt tid til en liten omvisning i «Kimen», som er Stjørdals flotte kulturhus. Der kan en si at både «Børs og Katedral» møtes. Flerbrukshuset inneholder bl.a. fritidsklubb, bibliotek, kino, kulturskole, 2 konsert/teatersaler og et moderne og storslagent kirkerom.

På Stjørdal togstasjon plukket vi opp Egil Haugbjørg.  Han var en kunnskapsrik og interessant guide på vår videre ferd oppover dalen til Meråker, som var turens hovedmål.

Fv. Turleder Inger Vassmo, guide Egil Haugbjørg og Ottar Fjerdingøy. Bilde fra Meråker videreg.skole

I utgangspunktet var det avtalt omvisning på Meråker kurbad. Men på grunn av tiltagende utbrudd av Korona, ble det vanskelig. I stedet fikk vi tilbud om omvisning på Meråker videregående skole.

Der ble vi tatt i mot av skolens rektor Bjørg Sissel Kvannli.  Halvannen til 2 timer senere hadde alle stjerner i øynene og var full av beundring for måten rektoren på en fortreffelig måte fortalte oss om hva skolen inneholdt og sto for.

Skolen var etablert i 1981 som ett av Norges skiforbunds offisielle gymnas. I dag har skolen dette verdigrunnlag: Felleskap, tydelighet, mestring og kvalitet. I følge rektor skal skolen være en samfunnsutvikler med kompetanse for «hvit» næring/sektor. Skolen har i dag elever fra hele verden og kan tilby disse idrettsfag: Randonee og fjelløp. Langrenn. Skiskyting. Fotball. Breddeidrett og skyting.

I følge rektor ga oppholdet på skolen elevene en god plattform for veien videre i livet.

Rektor Kvannli hadde en lydhør, og imponert forsamling foran seg når hun forteller om alt det Meråker videregående skole kan by på. Imponerende.

Som avslutning på besøket tok Haugbjørg oss med på en omvisning i skolens store og innholdsrike bibliotek. Han kunne fortelle at i tillegg til å fungere som bibliotek og opplæring i data, var «gammel-lensmannen» innom et par ganger i uka og hjalp til med å skrive fremtidskontrakter for de eldre i bygda.

Haugbjørg i ivrig passiar med Målfrid Guin i skolens bibliotek.

Før vi takket for oss og forlot Meråker, var vi på Meråker Kro/camping hvor vi fikk middag/dessert og kaffe. Også der ble vi mottatt av et blispent personale og ikke minst god mat.

I stedet for å kjøre samme vei tilbake foreslo Inger at vi kjørte om Storlien og videre ned til Verdal. Forslaget ble godt mottatt. Neste stopp ble da butikksentret på Storlien. Tror alle benyttet anledningen til litt «Harryhandel» før vi startet på hjemturen.

Siste stopp på vei hjem var Verdal Hotell hvor vi fikk traktert kaffe og noe å bite i.

Før vi takket Inger som turleder, og hverandre for laget, hadde vi vært borte ca 12 timer, og kjørt om lag 45 mil i følge vår stødige sjåfør Børge Østborg.                           

Børge var en trivelig og stødig sjåfør.
Avslutter med det som mange av oss avsluttet «skolens stiler» med for 60 til 70 år siden: «Alle syntes vi hadde hatt en fin tur».

Kvam pensjonistlag.
E. Aal