KorSomE presenterte «Norsk på Norsk» lørdag 22.oktober til stor fornøyelse for rundt 200 tilhørere

Etter intense øvelser siden midten av august var dirigent Hilde Følstad og 19 av korets medlemmer  klar for  å fremføre norske sanger på norsk språk.

Konserten åpnet med «Den du veit » av Marius Mûller.

Det ble en hektisk  høst med mange øvelser da koret hadde mål om at repertoaret på 13 korsanger og 6 solosanger   skulle framføres uten note- og tekstark samt at 4 av låtene også inneholdt koreografi.  Koret hadde hyret inn Hanne Skarsem Aasan til hjelp på koreografien og lørdag 3.september gikk med til mye arm- og fotbruk.
Det hadde ikke gått mere enn 1 år siden KorSomE fremførte musikk fra scene, teater og film som hadde inspirert hele 6, som nye medlemmer i koret.

Siri Austheim Rønning som solist med «Sommerfugl i vinterland»
Heidi og Gunnbjørn Aunan med «Tenk om»

Som nevnt, norske sanger, populærmusikk fra de siste 10-åra hvor de fleste sangene var godt kjent for publikum. To fremføringer lørdag 22.oktober , med dagforestilling kl 1200 hvor det møtte hele 13o tilhørere fra alle aldersgrupper. Kveldsforestilling med åpen bar fra kl 1800 og konsertstart kl 1900. Begge forestillingene hadde pause hvor det ble servert kaffe/kaker på dag og buffèt på kveld for 70 tilhørere.

Bjørn Arne Toldnes har blitt en tradisjonell aktør for koret og stilte nok en gang opp på tangenter. I tillegg fikk koret med Vegard Håpnes på gitar på et par nummer.

«Forelska i lærer’n» i korarrangement med Roger Lyngstad som solist, Magnhild Hatling og Magnar Johansen som statister (hhv lærer og elev)

 

Annikken Forås og Ann-Kristin Grøtan med «Den finaste Chevy’n»
Camilla Bjørkamo Kleven med «Skin sola»
Korets dirigent som solist på «Har du fyr».

 

Etter begge konsertene var det svært mye positiv omtale av konserten blant publikum og korets mangeårige dirigent Hilde Følstad var svært godt fornøyd med korets innsats. Koret har ikke klart for seg pr i dag når det settes opp ei ny forestilling i slikt omfang, muligens det blir først i 2024 da koret med stor sikkerhet skal feire 30 år bak seg.

Konsertens repertoar;
Den du veit  – Marius Mûller
Vinsjan på kaia – Idar Lind/Frode Viken
Dum og deilig – Knutsen&Ludvigsen
Å kunn æ skrive – Lars Bremnes
Potpurri – refreng av 12 forskjellige sanger
Dekksgutten – Åge Aleksandersen
Potpurri – Åge Aleksandersen
Bruremarsj – Halvdan Sivertsen/trad. Bruremarsj
Forelska i lærer’n – Dag Ingebrigtsen/Torstein Flakne
Den finast eg veit – Moslåtten/Haugen
Venner – Halvdan Sivertsen
Rompa mi – Idar Lind/Frode Viken
Optimist – Jahn Teigen/Knut Meiner

I tillegg seks solistnummer.