Bygdafolket trosset surt og ruskete vær da Coop Kvam markerte 20 år med nybutikken

Feiring med ordfører, musikk, julenisse med hestetransport, pynting av pepperkakehus med mere.

Kl 1100 lørdag 7.desember samlet mye folk da Coop Kvam feiret 20 år siden nybutikken ble tatt i bruk samtidig som den årlige seansen med tenning av lys på julegrana ble foretatt.

Musikklaget åpnet arrangementet før julenissen kom med hestetransport og delte ut «gåtterpose» til barna. 

Butikken hadde satt opp telt hvor det ble servert rømmegrøt med tilbehør, kaffe og bløtkake. Før matservering tok Roger Lyngstad oss tilbake fra den spede begynnelse av landhandel i bygda og frem til for 20 år siden.  Tore Moksnes som da var styreleder, snakket om planene og bygging av nybutikken. Arnfinn Brandsås som hadde vært bestyrer ved Coop Kvam fra 1971 fortalte om gode historier rundt byggeperioden, ikke minst dugnadsarbeide som ble utført av bygdafolket. Det ble og nevnt at bygningen ble satt opp av egne midler, uten lån, og at på den tiden var den mest moderne Coop Marked-butikken i landet.
Ordfører Bjørn Arild Gram var invitert og avsluttet talelista. Han avsluttet med å dra opp handlelista og presiserte at den skulle brukes ved Coop Kvam denne lørdagen før han overrakte en oppmerksomhet til butikken.

Videre på dagen var det anledning for barna å pynte pepperkakehus og få en tur med hest og vogn. Hest/Vogn med kusk forøvrig fra de nye driverne av Følling Nedre.

Coop Marked Kvam har hatt et svært flott år med to ganger å ha satt omsetningsrekord og ikke minst å bli kåret til årets butikk i Coop og at butikkens leder ,Tone Hellem, ble kåret til årets butikkleder. Flere i bygda nevner Tone’s positive engasjement og ledelse.

Bygdelaget gratulere butikken med utmerkelser og  20 år med nybutikken .