Jegerne forbereder årets hjorteviltjakt

Ikke før at landskytterstevne er ferdig samles bygdas jegere for å gjennomføre treningsskudd og oppskyting til høstens jakt. 38 jegere møtte opp på Kutjønna onsdag 31.juli, noen for å ta de første treningsskudd mens andre også gjorde seg ferdig med skytekravet for å forhåpentligvis felle storoksen til høstens elgjakt.

Guin og Dala grunneierlag stod som arrangør.
Her legger Espen Vesterdal inn bekreftelse vedrørende treningsskudd og godkjent skyteprøve  på jegerappen til Karin Håpnes.

 

 

På landsskytterstevne registrerte vi et stort antall damer som driver skyttersporten og slik er det også blant jegerne. Av kveldens 38 jeger var det 9 kvinnelige.

Før oppskyting til jegerprøven kreves det at skytterne har gjennomført 30 treningsskudd over minst 2 forskjellig datoer. Pga skytterlagets medvirkning på LS var dette første kvelden for oppskyting, men flere hadde gjennomført de første treningskuddene under jaktfeltkonkurransen i vår.  De fleste onsdagskvelder frem til midten av september vil det være mulig å ta treningskudd og skyte opp til prøven. I tillegg vil det bli arrangert ny runde med jaktfelt. Mere info om trenings- og oppskyting på skytterlagets Facebookside.