17. mai – fra barnetoget i Følling

Ja, med korpsmusikk og vakker klang, fikk vi 17. mai også denne gang!

«Prøveordningen» med felles barnetog for Følling, Kvam og Øvre Kvam fortsetter, og i år var bygdene samlet til barnetog i Følling! Dagen starta med gudstjeneste i Følling kirke kl 09.30, og kl 10.10 var toget klart til avgang fra kirka. Musikklaget LIV og Kvam/ Følling musikkorps med tamburmajor Heidi Sofie og drillerne i spissen, spilte opp med Gammel Jegermarsj ned kirkebakken. Barn fra skole og barnehage prydet toget med flagg og egenkomponerte og fine «faner». Når flaggene vaier i vind, er det ett vakkert syn. Og vind fikk vi i rikt monn, i tillegg til at alle himmelens sluser åpnet seg for masse regn, som sikkert var godt for noe (nysådde åkre). Det var til tider strevsomt å være fanebærer og fanevakt, men ingen ble tatt av vinden. Bakert i toget kom rosarusen i Følling barnehage rullende med noen av sine barnehagetanter i egen transport – 4-hjuling med henger.
Ved ankomst Følling grendehus spilte korpset på nytt Gammel jegermarsj før det ble tale for dagen med 2 av årets 7. klassinger ved Kvam skole, Isa Rønning og Sandra Kruk.
De holdt en fin tale, og pratet om hvor viktig det er at vi feirer Norges «bursdag» med tog, flagg og hurrarop, og at vi husker hvorfor. At 112 menn vedtok Norges grunnlov på Eidsvoll den 17.mai for akkurat 209 år siden. Men de påpekte også at det var veldig viktig at barna kan få spise så mye is de vil på denne dagen!
Etter talen spilte og sang vi «Ja vi elsker» før foreldrerådet ved Kvam skole spanderte is på alle barna. Deretter dro alle til hver sin bygd for å feire dagen med is, brus, kaker, leker for barna og annen underholdning.
En bløt og kald og vindfull, men likevel fin 17.mai!

Bilder: Vidar Meldal