4.klasse på rypejakt

En annerledes uteskole for 4. trinn. Vidar og jeg (Ingvild)  har vært så heldige å få hatt med 4.klasse på rypejakt i Saursheia.

Høsten er endelig her, og med høsten hører jakt til. En del av elevene har deltatt på jakt tidligere, og andre har ikke. Elevene var godt forberedt, jaktregler, jakttider og forskjell på lirype og fjellrype.

En sprek og trivelig 4.klasse

Vi tok oss god tid oppover til Saursheia, her var det rom for undring og utforsking.

Hva har skjedd med maurtua? Har det vært bjørn her, eller kanskje grevling? Hvorfor er maurtua vendt mot sør?

 

 

Vi fant, vi fant! Dette fallgeviret blir fint pynt i klasserommet.
Engelsk setteren Odin trivdes godt med 13 nye turvenner.

Da vi kom godt oppi lia, da lette det 5 liryper! Spenningen var til å ta på, hvor landa dem hen? Heldigvis var det noen av elevene som såg hvor dem landa. Da fikk Vidar klar beskjed om å gå etter, mens vi andre gikk videre i håp om å jage opp fler. Fuglehunden Odin gjorde tapper innsats han også, men lirypene vant.

Bål med tennstål.

Etter en runde rundt, fant vi et fint sted nedi lia for å ta en pause. Elevene var rutinerte og samla never på tur opp og vedsankinga gikk som en lek, da ble det bål med tennstål! Båling (som for øvrig er superviktig på tur!), lek og morro.

Vakker utsikt mot Snåsavatnet.

Og jammen så såg vi 2 tiurer som fløy av gårde! Siden vi trakk oss langt ned i lia, ble oppdraget å få has på tiuren. Men tiuren er en luring, ikke enkel å få has på. På hjemturen tok vi ut kompasskurs, og den stemte på en flekk, plutselig var vi nede igjen!

Hagla fikk også en hvil den også.

Dagen har vært helt fantastisk, fint vær og glade undrende barn! Å få dele turglede, jaktglede og nysgjerrighet for naturen er så gøy.

 

 

Vil rette en stor takk til By Brug og jaktlaget til Torgeir Aasved, for å være sporty å få la oss dra på rypejakt midt i elgjakta. Tusen hjertelig takk!

Tusen takk til kontaktlærer Sirid Ishol for lånet av 4.klasse. Tusen takk til Marianne Hoås Moxness og Ria Rømo for trivelig turfølge!

 

Flotte sterke farger i fjellet

 

 

 

Takk for turen!

Ingvild og Vidar Mæhlumsveen.